Monday, 20 January 2014

Encik Huruf I di depan~

Yo, yo.. Assalamualaikum..!
Hari ni aku nak sambung balik pasal Incik I tu. Ha.. Lepas Husna dah bagitau.. Keesokan harinya, aku pergi sekolah macam biasa... Tapi, Husna tak habis2 cakap psl Encik A dia tu.. Taknak bagi Husna syak yang aku tipu2 je.. Aku pun buat2 lah excited cerita pasal Incik I..

Tapi, semenjak aku ckp yg aku 'suka' Incik I tu.. Of course, aku selalu tengok dia. Kadang2 tu, aku tegur dia.. Tapi, serius, aku talde feeling apa2 pun.. Aku seronok je tengok dia malu2 balas teguran aku.. Macam kelakar...

Then, lepas tu.. My friend, Encik Anuar.. Told me that Incik I SUKA aku! Aku dah macam.. WHAT?! SERIOUSLY?!!!

Kemudian, start dari situ aku pun dah mcm suka kat dialah.. Sebab dia dah lah baik, and senang cakap, dia tu taste aku!

Haha, aku kalau ingat balik kenangan dulu... Kelakar gile..! Aku ingat lagi, waktu tu Cikgu suruh ulangkaji. Aku ngan kawan aku, Amirah. Sembang2 pasal aku kat belakang. Oleh sebab she is one of my best friends, I told her siapa yang aku suka...

Waktu aku duk syok story-mory.. Incik I tiba2 je lalu kat belakang.. Dia jalan sambil baca buku ataupun dia pura2 baca buku je pun aku xtau.. Aku rasa dia saja je kot datang sebab... nak tengok aku?! Haha! Aku ckp camni sebab dia duduk kat area depan.. Area belakang ni banyak perempuan je.. Jadi, kenapa dia nak dtg belakang kalau dia takde urusan apa2 kat belakang..?

Bila dia lalu tu.. Aku cakap dalam hati, 'Tegur dia, tegur dia! Ini je satu2 nya peluang kau!'

Then, aku pun tegur dia, walaupun sebenarnya aku malu.. Aku cakap, 'Hi, Iqmal!'

Lepas tu, dia senyum di sebalik buku tu pastu dia angguk sambil ckp Hi balik kat aku..

Aku and Amirah dah macam.... Hahahaha...! Sweet gilerr...!

No comments:

Post a Comment